maandag 22 oktober 2012


Seks en relaties



Op 10 oktober hebben we een voorlichting gehad van medewerkers van Sense, een centrum voor seksuele gezondheid.
We hebben het gehad over anticonceptie, parnerkeuze en homoseksualiteit.
Hieronder staan de verslagen die we hierover gemaakt hebben:


 


Deze ochtend hebben we van GGD een uur over de seksuele educatie gekregen.

We hebben naar verschillende vragen over de seksualiteit beantwoorden en ook de vragen stellen.

Wij vonden het erg interessant en nuttige. Wij vonden erg interessant, ten eerste omdat wij veel meer informatie over seksuele educatie gekregen net zoals: anticonceptie, partner kiezen en homoseksualiteit, ten tweede omdat wij de mening van mensen van verschillende achtergrond hebben gehoord.  

Wij vonden het nuttige omdat er veel vrouwen over de thema’s weinig weten, en wij vonden het nuttige dat als vrouwen en mannen goed over gemeenschap geïnformeerd worden.

Wij hopen dat wij door deze voorlichtingen beter kunnen begrijpen over de seksuele onderwerp en wij kunnen goed met onze partner op elkaar respecteren.

 
                                                              

 
Hierbij stuur ik het verslag vanmorgen.

Ik vond het goed, er zijn mensen die dat wisten niet hoe dat moest :
Ik denk dat was gooi les was voor hun, om te leren hoe moet je Condom
gebruiken en wanneer moet je Condom gebruiken, voor je veiligheid en voor
je gezondheid.


 


Vandaag hebben wij voorlichting gehad over seksualiteit. Dat vond ik leuk. 

We hebben geleerd over :


1. Instellingen  (kaartjes)

2. Anticonceptie

3. Partnerkeuze

4. Homoseksualiteit


Ik vond alle programma’s leuk. Hiervan heb ik geleerd over verschillende soorten van anticonceptie (pillen, spiraaltje, condoom, prikken) en hoe de anticoncepties werkt. Daar heb ik ook gezien hoe condoom moet gebruiken. Ik heb gehoord van verschillende cultuur (landen) over partnerkeuze. Ze kunnen niet zelf partner keuzen en hun ouders keuzen partner voor hun maar sommige mensen kunnen wel zelf kiezen.

Helaas door mijn cultuur kan ik nog niet accepteren homoseksualiteit omdat ik nooit die in mijn land heb gezien.

Wat het leukste is dat we aan hun kunnen vragen en contact nemen als we vragen hebben.

Tenslotte hebben wij folder gekregen van voorlichter(GGD).


 

Vandaag les ik vind dat het interessant is.

Over seks:

Anticonceptie

Condoom

Homoseksualiteit

Partnerkeuze

Het is belangrijk dat je de juiste partnerkeuze doet en dat je verliefd bent. Het is belangrijk om te weten hoe je anticonceptie kan gebruiken  we hebben verschillende dingen geleerd. We hebben geleerd hoe je een condoom kan gebruiken. In mijn land  mag homoseksualiteit niet maar in Nederland mag homoseksualiteit wel.


 

Wij  hebben  vandaag over seksualiteit  voorlichting gehad. Wij vonden het erg leuk, want wij hebben veel dingen geleerd en gehoord die we niet  weten.

Wat wij het leukste vonden was de keuze van  een partner, omdat wij vandaag gezien hebben  dat het is niet makkelijke is met andere (vrouwen en mannen) vanwege hun cultuur en geloof.  Sommige de ouders moesten van hun een partner kiezen en soms  eindigt deze mensen verdrieten . en veel  van die vrouwen denkt dat het normale is maar werkelijk en onze mening is het niet.

Wij hebben ook veel van anticoncepties geleerd, hoe  de lichaam van sommige vrouwen reageert  naar anticonceptie, die weten wij niet.

Wij vinden het les Seks- Educatie leuk en ook interactieve, en waar je kan ook veel dingen van jezelf en ook van andere vrouwen leren. Wij hopen dat het nog meer lessen te krijgen en nog meer nieuwe dingen  kan leren.


zondag 7 oktober 2012


Geniet met mate, roken, alcohol en drugs

 

Veel dingen die lekker en ontspannend zijn, zijn ook slecht voor onze gezondheid.

Hierover hebben we gediscussieerd in de groep met de volgende stellingen:


Je mag nu vanaf je 16e sigaretten kopen, deze leeftijd moet omhoog, naar 18 jaar

 

Ja, roken is niet gezond. Roken is slecht voor jouw lichaam. Door het roken krijg je veel ziekte blindheid , hart probleem  en long kanker. Roken is een verslaving waardoor duizenden mensen per jaar overlijden . Als je veel rookt, dan krijg je kleurverandering van de handen (vooral de vingers), een verkleurde snor, voege  veroudering van de huid (rimpels), verhoogde kans op haaruitval en een minder goede hele lichamelijke conditie. Bovendien word je tanden zwart. 

Sommige leerlingen zijn het met de stelling eens,  want met 16 jaar ben je nog niet volwassen en ben je niet zelfstandig om goed te beslissen om te gaan roken.

De regel vanaf 18 jaar is goed maar het gaat niet helpen, omdat jongeren vanaf 13 en 14 jaar graag willen gaan experimenteren met alles. Dit doen ze met groepen vrienden, want zij vinden het gezellig om samen te roken.

Vrienden van 18 jaar delen sigaretten met andere vrienden die 13 of 14 jaar zijn.



De wietpas is goed.

Een wietpas is een bewijs van lidmaatschap voor een coffeeshop om soft druks te kopen. In Nederland kan je dit pasje gebruiken vanaf 18 jaar oud.

Sommige klasgenoten zijn het met de stelling eens , want de wietpas  is goed om de controle te houden op de verkoop van soft drugs. Er is wel gevaar dat er illegaal drugs op straat verkocht wordt, dan moeten ze een zware boete krijgen.

Sommige klasgenoten zijn het met de stelling niet eens, want er zijn mensen die niet zo vaak soft drugs gebruiken waarmee ze niet het pasje hoeven te hebben. Bovendien worden sommige mensen zoals de burgemeester bedreigd door coffeeshop houders.

 


Sterke drank moet verboden worden, het is net zo schadelijk als drugs

Sommige klasgenoten zijn het met deze stelling eens, want sterke alcohol is niet goed voor gezondheid . Mensen die heel veel alcohol drinken, krijgen ze lichamelijke problemen. Als iemand meer alcohol drinkt, gedraagt zichzelf niet en wordt snel agressief. 

En sommige klasgenoten zijn het niet met deze stelling eens, omdat sterke alcohol kan toegestaan worden. Mensen kunnen regelmatig sterke alcohol gebruiken. Over algemeen mag een glas per dag sterke alcohol drinken voor de mensen die boven 21 jaar zijn.

Volgens mij mensen die onder dan 21 jaar zijn, moet alcohol voor hun verboden worden. Als overheid verbod sterke dranken voor mensen, dan wordt illegaal verkocht op straat.

Mensen kunnen niet goed concentreren op hun werken. Soms krijgen mensen kanker ziekte. Als mensen die niet kan verlaten, dan kan wel soft alcohol drinken.

 
 

Rokers mogen meer pauze hebben om te roken


We zijn het hier niet mee eens!
Roken is slecht. Elke dag kijken we naar anti-roken campagne. Iedereen weet dat roken slecht is. We willen dat mensen stoppen met roken.

Met dat idee dat rokers meer pauze mogen hebben, werken we tegen anti-rokers campagne, tegen onze gezondheid en tegen onze werk effectiviteit. Dan kunnen we in de situatie gekomen dat anti-rokers willen rokers worden.

Het is niet eerlijk dat rokers meer pauze mogen hebben en minder werken dan collega’s die niet roken. Dan wordt er meer gekletst dan gewerkt en dan is het werk minder effectief. Elk half uur pauze nemen, dat kan niet.

Rokers kunnen hetzelfde pauze hebben als anti-rokers.

Mensen moeten zelf beslissen of  ze willen roken. Maar een pauze moet voor iedereen even  lang zijn.